728x90 AdSpace

7 Nisan 2014 Pazartesi

Kırmızı Oyunu

“Biri “Konuş!” dediğinde konuşmak mı daha zordur, susmak mı?... Dört duvarın içinde kendi canını kurtarmak mı ‘yaşamak’ demektir, başkalarının hayatını kurtarmak mı?... Sadece kan mıdır kırmızı akan? Düşüncelerin rengi de kırmızı olamaz mı?”

TiyatroHÂL 2013-2014 sezonunda beşinci oyunu KIRMIZI’yı kendi mekanları olan SahneHÂL’de 7 Nisan 2014’ten itibaren seyirci ile buluşturuyor .

KIRMIZI, dünya tarihi boyunca yeryüzüne en çok bulanmış renk. Bin yıllarca insanlar birbirlerinin, topraklar toplulukların kanlarına doymadı. Ama artık kan, rengini verdiği devrimle baş kaldırıyor yok yere dökülmeye. Toplumların kardeşçe yaşayacakları bir dünya için kananak pahasına baş kaldırıyor sisteme bireyler.Kapalı çelik kapılar ardındaki bir sorgu odasında oynanan oyuna şahit ediyor bizi KIRMIZI.

Bir sorgucu, bir mahkum ve oyunun kurbanları arasında geçen karşılaşmanın galibi kim ve bedelleri ne olabilir? Çoğu insan normal yaşamını sürdürdüğünü zannederken sistem onları ne tür pazarlıklarla kendine dahil eder? İnsanoğlu iyiye evrilir mi? KIRMIZI , dökülen kanın değil kazanılan bağımsızlığın rengi olabilir mi ?

  • Website Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Kırmızı Oyunu Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top