728x90 AdSpace

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Gri Oyunculuk Akademisi

GRİ Oyunculuk Akademisi her biri kendi alanında uzman 27 oyunculuk eğitmeninin yürüttüğü 93 modülden oluşan, uygulamaya ve üretime dayalı oyunculuk eğitim süreci, toplam 432 saatlik bir programdan oluşuyor.



Eğitim Rezervasyonu Yap



GRİ Oyunculuk Akademsi hem tiyatro ile ilgilenen ve kendini geliştirmek isteyen oyuncular hemde daha önce oyunculuk tecrübesi bulunmayan farklı meslek gruplarındaki insanların bir araya geldikleri temel bir eğitim sürecidir. GRİ Oyunculuk Akademisi, GRİ ekibine oyuncu kazandırmak amacıyla başlatılmış bir program olup, oyuncu adaylarının eğitim sürecinin sonunda ekibe katılmaları desteklenmektedir.

Eğitim süresince öğrenciler; Oyunculuk Araçları ve Yöntemleri, Beden, Ses, Sahne/Performans, Sanat Teorisi ve Tarihi, Sahneleme Tekniği ana başlıkları altında yer alan farklı modüllerde uzman eğitmenlerden ders alabilecekler.

GOA'da hangi eğitmenler ders veriyor?
GOA eğitmen kadrosunda; Armağan Arslantürk, Cüneyt Yalaz, Direnç Erşahin, Esra Yurttut, İlkem Ulugün, Koray Tarhan, Kubilay Penbeklioğlu, Mehmet Zeki Giritli, Murat İpek, Nazlı Uğurtaş, Okan Özkunt, Selen Korad Birkiye, Süha Yıldız, Talin Büyükkürkciyan, Ümit Doğan, Yeşim Koçak ve daha birçok isim yer alıyor.

GRİ Oyunculuk Akademisi’nin amacı nedir?
  • GRİ tiyatro ekibine oyuncu yetiştirmek
  • Oyunculuk mesleğinin her alanında yetkin oyuncuları tiyatromuza kazandırmak
  • Oyunculuk eğitimine devam eden ya da oyunculuk mesleğini icra edenlerin eğitim süreçlerine katkıda bulunmak
  • Oyunculuk mesleğinin farklı alan ve konularında uzman kişileri bir araya getirerek ortak bir bilgi birikimi oluşturmak
  • Uygulamaya dayalı bir eğitim anlaşıyla oyuncuları üretime teşvik etmek ve cesaretlendirmek.

GRİ Oyunculuk Akademisi'nde nasıl bir eğitim alacağım?
Program; oyunculuk mesleğinin kapsadığı uzmanlık alanlarını (ders) ve bu alanların içinde yer alan konuları(modül) dikkate alarak hazırlanmıştır. Örneğin; "Beden" oyunculuk mesleği için bir uzmanlık alanı yani ders olarak düşünebilir. Bu uzmanlık alanı içerisinde kondisyon, beden farkındalığı, koordinasyon, tempo-ritm gibi konular yani modüller olabilir.

Her bir eğitmen bellirli bir dersin baştan sona yürütülmesinden ziyade o derse ait modülü yürütmekle yükümlü olacaktır. Böylece oyuncu adaylarının konusunda uzman kişilerle buluşma şansı yakalamaları amaçlanmıştır.

Oyuncu adaylarının mümkün olduğunca fazla sayıda eğitmen ile çalışma fırsatı yakalayarak ezberden uzak bir eğitim sürecinin içinde yer almaları planlanmıştır. Öğrenciler her ay sonunda ve dönem sonunda birer performans hazırlamak ve bunu sahneyerek geri bildirim almakla yükümlüdür. Sahneleme dersi bu amaçla programa eklenmiştir. Ayrıca oyuncu adayına performans hazırlama sürecinde rehberlik edecek bir süpervizör oyuncu belirlenecektir. Bu süpervizör oyuncular GRİ ekibi içerisinden, oyuncu adaylarının yetkinliklikleri, becerileri ve karakter özellikleri dikkate alınarak belirlenecektir.

GRİ Oyunculuk Akademisi ne kadar sürüyor?
GOA, her biri 4 ay olmak üzere toplam 4 dönemdem oluşan 2 yıllık bir programdır. Aylık eğitim süresi 27 saattir.

GRİ Oyunculuk Akademisi dersleri hangi günlerde olacak?
Ders saatleri Cumartesi ve Pazar günleri olmaktadır.
Öğrencilere başarı durumlarına göre burs imkanı sunulacak olup, oyuncular her ay ve dönem sonunda performans hazırlayacaklar. Katılım ön eleme yoluyla belirlenecektir.

Eğitim Rezervasyonu Yap


  • Website Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Gri Oyunculuk Akademisi Rating: 5 Reviewed By: Editör
Scroll to Top