728x90 AdSpace

4 Nisan 2014 Cuma

"Kameraya Oynamak" Oyunculuk Atölyesi - Cava Institute

Atölye Yürütücüsü
Murat Çidamlı
Atölye Danışmanları
Deniz Çakır
Mert Fırat
Atölye Tarihi
12 Nisan-14 Haziran 2014
Atölye Gün ve Saatleri
Cumartesi günleri 15.00-19.00 arası
Atölye Süresi
10 Hafta
Toplam Ders Saati
40 saat
Atölye Katılım Bedeli
1.500 TL + KDV

“Kameraya Oynamak” Oyunculuk Atölyesi’nde usta oyuncu ve yönetmen Murat Çidamlı yürütücülüğünde ‘oynamanın’ düşünsel hazırlığını tamamlayarak, dünyaca ünlü senaryolar eşliğinde pratik çalışmalarla ısınabilir, oyunculuğun teorik birikimini uygulamalı olarak kamera önünde öğrenebilirsiniz...

1. Periyod: Fiziksel Eylemler (3 Hafta)

Mekan 3 boyutludur. Kamera, bu üç boyut bilgisini 2 boyut içinde yeniden kurgular. Gerçek hayatta her an çoğu kez farkında olmadan, rahatça yeniden ürettiğimiz eylemler sahnede ya da ekranda neden bizim için sıkıntı kaynağı olurlar? Doğal görünmenin sırrı nedir? Sınırlı bir ekranda tanımlı eylemlerdeki doğallık ve rahatlık; kişinin önce kim olduğunu anlaması, bu anlayışı kabullenmesi ve bu kimliği dönüştürmesi ile mümkündür. Duygularda samimiyet, eylem çizgisinde tutarlılık ve algıda sınırların kırılması için doğaçlama alıştırmaları ve bunların kamera önünde tekrarı üzerine pratik çalışmalar yapılacaktır.



2. Periyod: Stiller (4 Hafta)

Yaklaşık 100 yıllık sinema tarihinde oyunculuk üslubu açısından zengin bir çeşitlilik söz konusudur. Bu çeşitlilik kimi zaman tarihi, kimi zaman felsefi, kimi zaman da pratik nedenlerle ayrışırlar. Bu stillerin belli başlı örneklerinin izlenmesi ve taklidi üzerine kurulu atölye çalışması, katılımcıların sinema ve ekran tarihinin temel kavramlarını uygulama alanında deneyerek öğrenmesini hedeflemektedir. Ayrıca bu kur da Mert Fırat Eric Morris oyunculuk metodu ile programa konuk olacak, katılımcılarla çalışmalar yapacaktır.

3.Periyod: Kompozisyon (3 Hafta)

Çeşitli senaryolardan alınmış, ya da doğaçlama ile üretilecek örnek sahnelerin ve örnek durumların kamera karşısında farklı olasılıklarla canlandırılması ve değerlendirilmesi bu kurun temel çalışma disiplinini oluşturacaktır. Ayrıca Deniz Çakır katılımcılarla sinema/televizyon oyunculuğu üzerine kamera önü oyunculuk çalışmaları yapacaktır.

  • Website Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: "Kameraya Oynamak" Oyunculuk Atölyesi - Cava Institute Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top