728x90 AdSpace

2 Ekim 2017 Pazartesi

Çıplaklar Plajı / Sertank İncelemesi

Tiyatro Zamanı yazarı Sertank, "Çıplaklar Plajı" oyununu yazdı.

“It’s just an illution…It’s just an illution…”

Tatavla Sahne’de Ekip 42 isimli ekibin sahnelediği “Çıplaklar Plajı” isimli oyunu izledik, üzerine bir şeyler yazmak istedim. Oyun reklam filmlerinde rol alan bir karı-kocayı anlatıyor temel olarak. Mesleği rol yapmak olan bireyler, gerçek hayatlarında da rol yapar mı sizce? Ya da bu rollere çok kaptırırlarsa neler olur? Bu ve bunun gibi bir çok soruya dair 1 perdelik bir tiyatro oyunu izlemek isterseniz, bu oyun size göre.

Yazarının Ali Cüneyd Kılcıoğlu, yönetmeninin Gökçe Oraloğlu olduğu oyunda Arzu Çetinkaya ve Adil Arslan oyuncular olarak karşınıza çıkıyor. Unutmadan bir de tavşanlar var. Afiş çalışmalarında görebileceğiniz tavşanlar (daha doğrusu maskeleri) de oyuna dair güzel bir bölüm olmuş. Tabii ki oyunun içeriğine dair bilgi/spoiler verip bu kısmın tadını kaçırmak istemiyorum. Genel olarak değinmek gerekirse bir karı-kocanın yaşadıkları üzerinden, oyunculuk ve reklam sektörü üzerine, ikili ilişkiler üzerine ve bireylerin kendi korkuları veya sorgulamaları üzerine güzel bir oyun olmuş.

Sahne ve dekor
Oyun sizi bir reklam seti tasarımı ile karşılıyor. Bir adet cansız manken, elbiseler, reklamı yapılacak koltuk gibi bir çok malzeme oyunun içeriğine uygun olarak sizi bekliyor olacak. Bu bakımdan oyun özellikle 2 kişilik olması ve “temel olarak” tek mekanda geçmesi sebebiyle sahne açısından doyurucu olmuş.

Geçiş Sahneleri ve Verilen Mesajlar
Bu aşamada oyun metninin vermek istediği mesaj aşamasında, özellikle mesajın veriliş şekli olarak bazı geliştirmeler yapılabileceğini düşünüyorum. Örneğin oyunun içinde yer alan bir adet orman sahnesi var ve burada seyirciye geçmesi gereken duygunun daha sert olmasını beklerdim.

Yeşil ışığın yoğun olduğu bir canlandırma sahnesi örneğin, oyun metni açısından oldukça potansiyel taşıdığını düşündüğüm bir bölüm, ki seyirci açısından da bunun doğrulandığını düşünüyorum. Bu tarz ara sahne geçişleri daha “vurucu” hale getirilirse, oyunun nihai mesajının veya aktarılacak duygunun daha da yoğun olacağı düşüncesindeyim.

“Sularınızın ne kadar kireçli olduğunun farkında mısınız!?”

Oyuncular ve ekip
Oyuncu ekip kendisinden bekleneni verebilen bir ekip. Güldürmesi gereken yerlerde güldürdü diyebilirim. Ancak oynanan oyun sayısıyla ve deneyimin daha da artmasıyla daha güzel performanslar görebileceğimizi düşünüyorum. Bu bakımdan alkışları bol olsun.

Oyunlar, oyunlarımız, roller, rollerimiz. Bitmeyen bir döngü halindedir. Ben de yazıyı başladığım şekilde bitirerek, döngünün sürmesini sağlayayım.

“It’s just an illution…It’s just an illution…”


Oyunun Konusu:
Oynadıkları reklam filmlerinden başka hiçbir anı biriktiremeyen karı koca iki oyuncu, yine bir reklam setinde bir araya gelirler. Birbirleri ile olan ilişkileri, yaşadıkları sektörel zorluklar ve evliliklerine dair anılar bir bir ortaya dökülecektir.

OYUNUN KÜNYESİ:
Ekip Adı: Ekip42
Oyunun Adı: Çıplaklar Plajı
Oyunun Yazarı: Ali Cüneyd Kılcıoğlu
Oyunun Türü: Kara komedi
Oyunun Süresi: Tek Perde ( 60 dk)
Oyunun Yönetmeni: Gökçe Oraloğlu
Oynayanlar: Arzu Çetinkaya, Adil Arslan
  • Website Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: Çıplaklar Plajı / Sertank İncelemesi Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top